A kukorica-krémleves egy olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni. Leírom az alapreceptet és egy hajdinás verziót.
Kukoricakrémleves
Az alaprecept hozzávalói:
1 kis fej hagyma
3 ek. olaj
fél bögre kukoricaliszt
só, bors, fűszerek
víz
Az apróra vágott hagymát az olajon, kis lángon megdinsztelem, rászórom a kukoricalisztet, kicsit megpirítom, majd felöntöm vízzel és befűszerezem.
Kukoricakrémleves hajdinával
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
3 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika (csemege)
2 tk. vega-mix (természetes, só- és adalékanyagmentes ételízesítő)
fél bögre kukoricaliszt
víz
só, bors
1 kk. őrölt kömény
1 kk. őrölt babérlevél
1 kk. bazsalikom
1 kk. kapor
2 kk. petrezselyem
2 kk. majoránna
1 dl hajdina
Az apróra vágott hagymát az olajon, kis lángon megdinsztelem, rászórom a kukoricalisztet, a pirospaprikát, kicsit megpirítom, majd felöntöm vízzel. Belenyomom a fokhagymát és befűszerezem. Ha felforrt, beledobom a megmosott hajdinát és puhára főzöm.
Lehet még bele tenni zöldségeket, répát, zöldborsót, spárgát, krumplit, babot, gyakorlatilag ami eszünkbe jut, és tálalható pirított kenyérkockával, magvakkal, vagy vegán baconnel.
A kép innen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése