![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsjAZhxAdOgsVtls0_LBbm2X2TTXOPOPa8U6sm5paWuLa-14yWr5jVVQt2MVC4buYxGARYBL66Q_nhl23ZxcJZPFEPB_v7ys9yICzAr2LCxGq1me9Xso95r2vguBSBXX4bcFYZVGY7y7-9/s320/18128_l.jpg)
1 dl rizstejszín
fél fej vöröshagyma kockákra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 marék durvára tört dió
2 nagy marék rukkola
fél marék friss (vagy fél ek. szárított) bazsalikom
só
1 ek. olaj
A tésztát sós vízben puhára főzzük. Az olajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, és hozzáöntjük a rizstejszínt és a kockákra vágott paradicsomot, megsózzuk (és ha szárított bazsalikommal dolgozunk, azt is beletesszük). Ha elkezd forrni, levesszük, belekeverjük a rukkolát, és ha friss, egész bazsalikomlevelekkel dolgozunk, azt is ekkor tesszük bele. Az így kapott szószt a levelekkel összekeverjük a tésztával, és tálalásnál szórjuk rá a diót.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése