Kenyérre kenhető, magyaros ízvilágú ötletek




Hamis libamájpástétom
Ezzel a pástétommal több húsevőt sikerült átverni, elhitték, hogy libamájpástétom. Még megrögzött gombautálóknak is ajánlom!

Hozzávalók:
1 konzerv gomba
1,5 ek. (kókusz)olaj
3 kis gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
só, bors, kömény, bazsalikom, majoránna, petrezselyem

A gombát beáztatjuk fél órára, hogy enyhüljön a gombaíz, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A fokhagymát és a hagymát az olajban megdinszteljük fedő alatt, kis lángon. Az összes többi összetevővel összeturmixoljuk. Ínyenceknek karamellizált mazsolával tálalhatjuk, amit a következőképp lehet elkészíteni:
A mazsolát beáztatom, 20 perc után vizet cserélek rajta. Közben kristálycukrot hevítek kis lábasban, mikor már aranybarna és folyékony, teszek bele vaníliát és beleöntöm a mazsolát a vízzel együtt. Kevergetem, míg a karamellizált cukor feloldódik, és végül lefedve hagyom kihűlni.


Vegán pecsenyezsír
2 dl kókuszzsírba teszünk felszeletelve, ízlés szerint paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, almát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, petrezselyemmel, lestyánnal, esetleg natúr vegamixszel, és alacsony hőfokon lefedve összefőzzük. Miután kihűlt, mustárral összeturmixoljuk az egészet.


Variációk okarára (vegán körözött és túrókrém)
Szójatej főzéskor mindig megmarad az okara, ami a szűrés után megmaradó, ledarált és kifőzött szója. Túró helyett használhatjuk, pl. körözöttben vagy édes túrókrémben.

Körözött:100 g szójababból okara
1 kis fej, apróra vágott vöröshagyma
fél gerezd fokhagyma aprítva
1 ek. (kókusz)olaj
3 ek. növényi tej (elhagyható)
1 tk. ecet
pirospaprika
só, bors
sok kömény


Túrókrém:
100 g szójababból megmaradó okara
cukor ízlés szerint
fél citrom vagy narancs leve és reszelt héja
vaníliakivonat, fahéj, szerecsendió, gyömbér

Az okarát összekeverjük a többi összetevővel, és kész is. Másnapra összeérnek az ízek, sokkal finomabb lesz!

Fotó innen.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése