Vegán "tejszínes" spenótos tészta


Hozzávalók:
teljes kiőrlésű, tojásmentes tészta
friss, vagy fagyasztott leveles spenót
1 kis fej hagyma
4 evőkanál főtt rizs (minél jobban szétfőzve)
4 kiskanál kókuszolaj
2-3 kis gerezd fokhagyma
1 kicsi avokádó
földimogyoró
cukor, só

A rizst a földimogyoróval, kb. 1 dl vízzel, 2 kk. kókuszolajjal elkezdem pürésíteni robotgéppel, hozzáadom a fokhagymát, az avokádót, egy kis cukrot, sót, esetleg kapribogyót, és sima masszává zúzom. Kb. tejföl sűrűségűnek kell lennie. Közben felteszem a tűzhelyre az apróra vágott hagymát, a leveles spenótot a maradék kókuszolajjal, kis-/közepes lángon párolom lefedve, majd adok hozzá kb. negyed dl vizet. Ha nagyjából megpárolódtak, ráöntöm a krémet, amit a robotgéppel csináltam, és addig hagyom a tűzön, amíg kellően összemelegszik az egész. Ez után mehet a megfőtt tésztára. Isteni lett, egyáltalán nem hiányzik belőle semmilyen tejtermék.

A fotó innen.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése