![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiof-_GEuZW8ktUJ0kwHeyhTLOBdQy_JOeUIZZyMqrAM8Yy1xynNAoa0JEBYQewuPxKHOj11zPWGmQJXwAcid6I_ysu3w0uhph1RFN1zB3Vmyckaa1oOrzfq6-Fjookh7NUcawUKgXMTy85/s320/wellrecipepromo-blogSpan.jpg)
50 dkg répa hámozva, hosszában csíkokra vágva
1 bögrényi földimogyoró (és/vagy mandula, kesudió, pisztácia)
3-4 ek. szezámmag (és esetleg fenyőmag)
3 ek. (kókusz)olaj
fűszerek (pl. borsikafű, bazsalikom, kakukkfű, oregano, majoranna, rozmaring)
0,5 dl almalé
Egy tepsi aljába öntünk 2 ek. olajat, belerakjuk a répacsíkokat, sózzuk, befűszerezzük, egy kicsi almalével meglocsoljuk, majd alufóliával befedjük. Közepes lángon puhára pároljuk. Eközben egy serpenyőben 1 ek. olajon illatosra pirítjuk a szezámmagot, fenyőmagot, a durvára darabolt mogyorót, mandulát stb. Ez lehet több is, mint a fent megjelölt mennyiség, ízlés szerint. Ha megpirult, a répához öntjük egyenletesen, majd alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe pirulni egy kicsit.
Sült krumplival, krumplipürével, vagy salátával is ehetjük.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése