Csokis keksz, ami egyből elfogy

Az eredeti recept és a csodálatos fotó innen, de kicsit átalakítottam a receptet. 

Hozzávalók:

Kekszhez:
1 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt
3/4 bögre darált dió, vagy darált napraforgómag és búzacsírapehely keveréke (házi diópótló)
2 tk. fahéj
1/2 tk. só
1 tk. sütőpor
1 vaníliarúd kikapart belseje
1/3 bögre (nád)cukor
1 teáskanál almaecet
1/4 bögre növényi tej (pl. szójatej)
1/3 bögre olaj (pl. kókuszolaj folyékony állapotban)

Csokikrémhez:
1/3 bögre kakaópor (nem instant)
2 evőkanál növényi tej (pl. szójatej)
1 nagyobb avokádó

Egy tálban keverjük össze a keksz száraz hozzávalóit: liszt, dió/diópótló, fahéj, só, sütőpor. Egy másik tálban keverjük össze a cukrot és a nedves hozzávalókat: almaecet, növényi tej, olaj. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, jól keverjük el a tésztát, formázzunk labdát belőle, csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe 15-20 percre.

Közben melegítsük elő a sütőt 180C fokra és tegyünk sütőpapírt egy tepsibe.

A hűtött tésztából csípjünk le egy kis darabot, formázzunk kis golyót (pingpong labdánál kisebbet) belőle, tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire és lapítsuk le a tenyerünkkel. A maradék tésztával is járjunk el így (nekem 36 db keksz jött ki ebből a mennyiségből). Süssük kb. 15 percig, amíg aranybarnák lesznek.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése