Vegán túrós sztrapacska pirított tofuszalonnával és fonnyasztott hagymával

Hozzávalók a sztrapacskához:1 kg krumpli
60 dkg teljes kiőrlésű liszt


A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, és kinyomkodjuk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a sót, és annyi lisztet, hogy gyúrható állagú legyen. Megint pihentetjük egy kicsit, majd ha kell, még liszttel szilárdítjuk. Ez után lobogó forró, sós vízben kifőzzük a kiskanálnyi méretű galuskákat. Ha feljön a víz tetejére, hagyjuk még 10 percet főni, utána kiszedhetjük egy szűrőbe. Az eredeti receptben van tojás, de semmi szükség rá, mert a liszt önmagában összefogja a tésztát, nem fog szétázni.


Hozzávalók a túróhoz:0,5 csomag tofu

cukor
citromlé
1/4 gerezd fokhagyma
0,5 deci szójatej

Összetörjük a tofut, hozzátesszük a többi hozzávalót, és serpenyőben kicsit összesütjük.


Vegán tejföl:
1 csésze szójabab
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
1/2 pohár víz

A szójababot este beáztatjuk, majd reggel puhára főzzük. Ha megfőtt, átöblítjük és ha már nem túl forró, akkor kézzel lemorzsolgatjuk róla a héját és leöblítjük. Ezután pedig egyszerűen összeturmixoljuk az összes többi hozzávalóval.


Ha mindennel elkészültünk, egy tepsit kókuszolajjal kikenünk, összeforgatjuk a sztrapacskát a túróval és a tejföllel, majd sütőben 180 fokon 10-15 fokon pirosra sütjük. 
Közben hagymát fonnyasztunk olajon pici sóval, és elkészítjük a tofuszalonnát, aminek a receptjét már korábban leírtam. Ezekkel tálaljuk.

2 megjegyzés :

  1. A tofu szalonna receptjét nem találom

    VálaszTörlés
  2. Kedves Luc, itt van a recept: https://termeszetvarazsa.blogspot.hu/2013/09/piritott-tofuszalonnakocka.html

    VálaszTörlés