Ropogós csicseriborsó

2 csésze csicseriborsó (vagy 2 konzerv)

fűszerek
olaj

Ha száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük, lecsepegtetjük. Ha konzervet vásároltunk, leöntjük a levét, átöblítjük vízzel, és alaposan lecsepegtetjük.

Sütőtepsi aljára rendezzük egy rétegben, a fölösleges vizet papírtörlővel leitatjuk. Ráöntjük az olajat (csak néhány evőkanálnyi a borsó mennyiségétől függően!), a fűszereket és a sót, és jól összeforgatjuk úgy, hogy a fűszeres köntös mindenhol egyenletesen fedje a szemeket. Ha édes változatra fájna a fogunk, akkor agávé vagy juharszirupban forgatjuk meg a borsókat sütés előtt. 30-40 percig sütjük, vagy addig, ameddig szép aranybarnára pirulnak. Sütés közben minden 10 percben forgassuk át a szemeket, hogy minden oldaluk szép piros és ropogós legyen. Mielőtt nekiesnénk a ropogtatásnak, hagyjuk kihűlni.

Nagyon finom például a gyömbéres-fokhagymás-sós fűszerezésű változat, de zöld fűszerekkel, vagy curryvel is isteni! 

Légmentesen záródó edényben egy hétig eltartható.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése