Olajak

A vegafesztiválon bevásároltam olajakból, a Solio Kft. rengeteg féle, és nagyon jó minőségűeket gyárt, és normális áron kínálja.

Ligetszépe ét- és saláta olaj (Oenothera olaj)

Ligetszépe ét- és saláta olaj (Oenothera olaj)
Elsősorban a kozmetikai és gyógyászati iparban használják. Az emberi szervezet számára nagyon fontos bőrápoló zsírsavakat és Y-linolénsavakat tartalmaz, amely enyhíti a menstruáció előtti panaszokat, az allergiás eredetű ekcémát, csökkenti a vércukorszintet. Emellett fontos szerepe lehet a hiperaktivitás, skizofrénia, az ízületi gyulladás, az alkoholizmus, pszichés eredetű étvágytalanság és a Parkinson-kór kezelésében. Enyhíti az öregedést kísérő tüneteket, sclerosis multiplex esetében javítja a gyógyszeres kezelés hatékonyságát. Befolyásolja a szervezet hőháztartását, a normál testsúly fenntartását. Segít a betegségek utáni gyors felépülésben. Ekcémára tényleg remek.

Lenmag ét- és saláta olaj

Lenmag  ét- és saláta olaj
Magas Ω-3 zsírsav tartalmú olaj.A lenmagolajat elterjedten használják ipari, kozmetikai, gyógyászati célokra egyaránt. Az olaj – a lecitin, keserű anyag – kéksav-glikozidák tartalma miatt -, mint gyógyászati anyag használatos. Különösen a gyulladásos betegségek kezelésére is használják. A hidegen préselt olaj ásványi sókban, vitaminokban gazdag, zsírsavai megkötik a nehézfémsókat, csökkentik a trombózis veszélyt, a szívbetegségek esélyét, ezért mint étkezési olaj is nagyon egészséges. A vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét, csökkenti a magas vérnyomást, illetve segít abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól, tehát elősegítik a jó vérkeringést. Természetes gyulladáscsökkentő, így megelőzi vagy enyhíti az asztma, ízületi gyulladás, menstruációs görcsök, migrénes fejfájások tüneteit.Javítja a szem hajszálereinek vérellátását. Száraz bőr (hámlás) esetén a tüneteket megszünteti.Fogyasztása segít a fogyókúrában is (zsírégető hatású), és a cukorbetegség megelőzésében.

Máriatövismag ét- és saláta olaj

Máriatövismag ét- és saláta olaj
Májnagyobbodás és májzsugorodás esetén segít a szervezetnek. Vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén kiváló segítséget nyújt.





Szezámmag ét- és saláta olaj

Szezámmag  ét- és saláta olaj
Jellegzetesen kellemes aromájú delikát olaj. Serkenti az epeképződést és az epehólyag kiürülését, jó hatással van az érelmeszesedési folyamatok lassítására, bőrápolásra és maszírozásra kiválóan alkalmas.
Az ayurvéda szerint a váta típusoknak való, azaz nekem. :)



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése