egy nagyobb cukkini
fél vöröshagyma vagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
teljes kiőrlésű liszt vagy zsemlemorzsa
fél vöröshagyma vagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
teljes kiőrlésű liszt vagy zsemlemorzsa
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, megsózzuk, és kb. 20 percre állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, amit engedett. Összekeverjük az aprított hagymával és a fokhagymanyomóval kinyomott fokhagymával, megsózzuk, majoránnát, petrezselymet, kevés pirospaprikát, borsot, ízlés szerint csípős paprikát adunk hozzá. Majd annyi lisztet rakunk a keverékbe, hogy fasírtokat tudjunk belőle gyúrni. A fasírtokat forró olajban, vagy sütőben (sütőpapírral bélelt tepsiben) barnára sütjük. Ízlés szerint szezámmagot is keverhetünk a fasírtba.
Kiváló alapanyag vegán hamburgerhez paradicsommal, mustárral, kecsappal és salátával.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése