Diós-rukkolás tésztasaláta

Hozzávalók: 20 dkg tojásmentes fussili (orsó tészta)
1 dl rizstejszín
fél fej vöröshagyma kockákra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 marék durvára tört dió
2 nagy marék rukkola
fél marék friss (vagy fél ek. szárított) bazsalikom

1 ek. olaj


A tésztát sós vízben puhára főzzük. Az olajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, és hozzáöntjük a rizstejszínt és a kockákra vágott paradicsomot, megsózzuk (és ha szárított bazsalikommal dolgozunk, azt is beletesszük). Ha elkezd forrni, levesszük, belekeverjük a rukkolát, és ha friss, egész bazsalikomlevelekkel dolgozunk, azt is ekkor tesszük bele. Az így kapott szószt a levelekkel összekeverjük a tésztával, és tálalásnál szórjuk rá a diót.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése