Padlizsánkrém

1 db nagyobb padlizsán
1 kis fej hagyma
1 dl olaj
só
A feldarabolt padlizsánt a sütőben vagy serpenyőben, olajon megsütjük egy kicsit, hogy a keserű íze eltűnjön. Az apróra vágott hagymát kicsit megdinszteljük, hozzákeverjük a padlizsánhoz a sóval és az olajjal együtt, és botmixerrel pépesítjük. Adhatunk még hozzá mustárt, fokhagymát és egyéb fűszereket.
Zöldségtatár (nyers)
Hozzávalók:
paradicsom, paprika, sárgarépa, fehérrépa
hagyma, fokhagyma
fűszerek (só, petrezselyem, majoránna, bazsalikom, lestyán, stb.)
mustár
Hozzávalók:
paradicsom, paprika, sárgarépa, fehérrépa
hagyma, fokhagyma
fűszerek (só, petrezselyem, majoránna, bazsalikom, lestyán, stb.)
mustár
Tetszőleges arányban a fenti zöldségeket nyersen felaprítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és botmixerrel pépesítjük. Érdemes kicsit lecsepegtetni szűrőben, mert levet enged.
Zöldborsókrém (nyers)
Hozzávalók:
zöldborsó
fokhagyma
só
A zöldborsót összeturmixoljuk a fokhagymával és a sóval. Ennyire egyszerű, de nagyon finom és dekoratív. :)
zöldborsó
fokhagyma
só
A zöldborsót összeturmixoljuk a fokhagymával és a sóval. Ennyire egyszerű, de nagyon finom és dekoratív. :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése