Hozzávalók:
Alap:
1 csomag zabkeksz (natúr Zabfalatok)
2 ek. kókuszolaj
víz
Krémhez:
30 dkg natúr mandula vagy kesudió
3 citrom leve
2 vanília kikapart bele
vagy 2 tk. bourbon vaníliás cukor
150 ml kókusz olaj
1 bögre barna nádcukor
130 g ribizli vagy más gyümölcs
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszet törjük össze, keverjük el a kókuszolajjal és annyi vízzel, hogy gyúrható legyen, nyomkodjuk a forma aljába max. fél cm vastagon.
A krémhez a mandulát pár perces, forró vizes áztatás után hámozzuk meg, robotgéppel aprítsuk krémes vajjá (10-15 perc), adjuk hozzá a többi hozzávalót (kivéve a gyümölcsöt) és dolgozzuk el jól. A krém 2/3-át a kenjük az alapra. A maradék 1/3 krémhez adjuk hozzá a megtisztított ribizlit és aprítsuk teljesen simára. Kenjük az előző rétegre, a tetejét szórjuk meg gyümölccsel. Tegyük fagyasztóba, hogy megszilárduljon, majd fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki és vizes késsel szeleteljük!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése