Hozzávalók:
30 dkg szejtánkocka
1 vöröshagyma apróra vágva
2 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika
só, bors, őrölt kömény
1/2 kg burgonya
1 sárgarépa
1 tv paprika
1 paradicsom
1 ek. vega-mix
10 dkg tönkölyliszt
Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a felaprított vöröshagymát, beletesszük a szejtánkockákat, amiket kicsit megpirítunk. Ráhintjük a pirospaprikát, megfűszerezzük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjuk 1 dl vízzel. 10 percig pároljuk, majd még 8 dl vizet öntünk hozzá. A répát karikákra vágjuk, és beletesszük a levesbe, a burgonyát, paradicsomot és paprikát felkockázzuk, majd 10 perccel később ezeket is a leveshez adjuk és puhára főzzük.
A lisztet sóval és vízzel összegyúrjuk, majd galuskákat szaggatunk belőle, és a levesbe tesszük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése